Bli aktiv

Oppdatert 25.05.2023

Det er mange måter å støtte NOAHs arbeid for pelsdyrene på. Her er noen konkrete ting du kan gjøre for å bidra i kampen for et pelsfritt Norge:

 • Signér og del NOAHs underskriftskampanje mot pels. Vi har nådd 100 000 underskrifter, men ønsker enda flere! Underskriftene vil være et viktig verktøy i NOAHs arbeid overfor politikerne fremover, så kampanjen fortsetter for fullt fremover. Skriv under NOAHs underskriftskampanje mot pels og be alle du kjenner om å gjøre det samme!
 • Støtt NOAHs arbeid ved å bli medlem! NOAH er avhengig av støtte fra medlemmer for å kunne presse frem politiske endringer for dyrene. Ditt bidrag er verdifullt - støtt NOAH ved å bli medlem her. Inviter i tillegg venner, familie og kjente til å bli medlemmer. Du kan også gi en donasjon til arbeidet vårt for pelsdyrene til NOAHs kontonummer 7878.05.14336 eller via PayPal.
 • Kjøp aldri pelsprodukter. Selv en liten pelskant på en sko bidrar til at pelsindustrien overlever - faktisk er det små kanter og annet tilbehør som først og fremst er produktene fra pelsindustrien. Husk å spørre i butikken hvis du er i tvil om noe er pels - pelsbransjen prøver av og til å "skjule" pelsen gjennom farging og annen behandling. Det beste er å handle klær i butikker som har tatt avstand fra pels - se oversikt på vår nettside Mote Mot Pels.
 • Hjelp oss med å spre informasjon om pelsdyroppdrett. Det er utrolig viktig at flere får vite om NOAHs nettsider og får informasjon om dyrenes situasjon i pelsdyrnæringen. Del derfor gjerne ut NOAHs løpesedler og heng opp våre plakater mot pels - løpesedler og plakater kan bestilles gratis her. Legg gjerne ut løpesedler på biblioteker, kaféer og utesteder, og spør om å få legge en bunke hos lokale butikker eller i klesbutikker som ikke selger pels. Husk også å prate med venner og bekjente om pelsdyroppdrett. Under fanen "Fakta" på denne nettsiden finner du mange gode argumenter mot pels.

plakater-&-flyers---bli-aktiv

 • Møt opp i NOAHs Fakkeltog mot Pels - Europas største arrangement for dyr! Hver høst arrangerer NOAH fakkeltog mot pels i en rekke norske byer, hvor tusenvis av mennesker møter opp for å vise sitt engasjement mot pelsindustrien. Følg NOAH på sosiale medier eller meld deg på NOAHs aktivist-nyhetsbrev for å få vite når neste fakkeltog arrangeres. Som mottaker av aktivistnytt får du også vite når det arrangeres aksjoner, demonstrasjoner, løpeseddelutdelinger og andre aktiviteter mot pelsindustrien. Vil du selv være med å arrangere fakeltog for NOAH i din by, ta kontakt på aktivistkoordinator@dyrsrettigheter.no.
 • Hjelp oss å presse politikerne til å ta et standpunkt mot pels. Til tross for at det er et stort flertall i befolkningen for å legge ned pelsnæringen, samt klar motstand mot næringen både blant faginstansene og i motebransjen, er det fremdeles mange politikere som ikke har rettet seg etter dette. Send gjerne en e-post til dine lokalpolitikere, samt til politikere fra ditt hjemsted eller ditt parti som sitter på Stortinget, og krev at de skal jobbe for et forbud mot pelsdyroppdrett. Kontakt også stortingspartiene direkte og oppfordre dem til å ta avstand fra pelsnæringen, eller til å aktivt jobbe for gjennomslag dersom de allerede har fattet et vedtak om avvikling. Stortingspartier som fremdeles ikke har vedtatt å avvikle pelsdyrnæringen: Høyre - politikk@hoyre.no; Fremskrittspartiet - frp@frp.no; Senterpartiet - post@sp.no; Kristelig Folkeparti - krf@krf.no. Stortingspartier som har vedtatt avvikling: Venstre - venstre@venstre.no; Arbeiderpartiet - post@arbeiderpartiet.no; Sosialistisk Venstreparti - post@sv.no; Miljøpartiet De Grønne: mdg@mdg.no.
 • Vis ditt standpunkt mot pels ved å bruke produkter med klare anti-pels budskap. Vi har både t-skjorter, singletter, gensere, handlenett, klistremerker og buttons i nettbutikken vår. Når du bruker NOAHs produkter mot pels sprer du budskapet og støtter i tillegg NOAHs arbeid ved at inntektene fra salget går til arbeidet vårt for dyrene. NOAHshop finner du her.

t-shirtdesign-pelsut

 • Hjelp NOAH med å få flere pelsfrie butikker på vår liste. Meld fra til NOAH på support@dyrsrettigheter.no om butikker som selger pels, og designere og kjendiser som bruker pels. Vi kan sende dem informasjon og få dem til å snu - NOAH har allerede bidratt til å få en rekke butikker og kjeder pelsfrie, og flere står for tur! Meld også fra til NOAH dersom du vet om en klesbutikk som ikke fører pels, men som ikke står på vår liste - da kan vi ta kontakt og få dem med blant våre godkjente pelsfrie butikker. Oppdager du butikker som selger pelsprodukter, kan du også gi en løpeseddel til dem og forklare at du helst ser at de tar pelsproduktene ut av varelageret sitt. Fortell dem at mange kleskjeder allerede har sagt nei til pels på grunn av at det assosieres med dyreplageri. Hvis du er i tvil om et plagg har pels eller ikke, så spør alltid - og gi uttrykk for at du ikke vil kjøpe ekte pels.
 • Skriv innlegg om pelsdyroppdrett og hvorfor det bør forbys - enten som leserinnlegg til aviser eller på din egen blogg. Leserinnlegg skaper ofte debatter, og øker dermed den allmenne fokusen på dette temaet. Liste over norske aviser finner du her, og gode argumenter du kan bruke i teksten din finner du under fanen "Fakta" på denne nettsiden.
 • Hvis du har bilder og film fra norske pelsfarmer, send dem gjerne til NOAH. Vi har flere ganger mottatt foto og film fra mennesker som har funnet anledning til å ta bilder på farmer, og dette er svært verdifullt. NOAH ønsker å understreke at vi ikke oppfordrer til å ta seg ulovlig inn på pelsdyrgårder, men heller delta på "åpen gård" og besøke landbruksskoler. Bilder og film kan sendes til support@dyrsrettigheter.no.
 • Signere NOAHs underskriftskampanjer. NOAH har startet flere ulike underskriftskampanjer for å legge press på myndigheter og beslutningstakere om å gjøre endringer som sikrer velferden til dyrene. Du kan signere mot import av pelsvarer her. Her kan du signere mot den globale pelsindustrien.